Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative

Dăruiește Ziua TA 2021

Status: Fundraising

Programul "Rezistență, pace și cadență" presupune asigurarea de servicii de recuperare pe parcursul a 6 luni, în clinici specializate de neurorecuperare din  țară (sau la furnizori de servicii de recuperare).

[ Show more ]
45.833333333333% Complete

1,375 RON

Raised:

2

Supporters:

17

Donations:

3,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Rezultate urmărite:

Scleroza multiplă (SM) este o afecțiune complexă, cronică, incertă, care implică acumularea de dizabilități, limitări în muncă și viața socială și are nevoie de o abordare mai cuprinzătoare pentruîngrijire și în special pentru neuroreabilitare, ceea ce depășește constant puterea financiară a familiei (statul limitându-se la 10 sedințe de recuperare / 6 luni).

Menținerea unui stil de viață sănătos înseamnă recunoașterea modului în care boala afectează persoanele cu SM și asumarea unor alegeri potrivite pentru viața lor dar și a celor din jur.

Exercițiile regulate (de recuperare sau menținere a musculaturii) sunt o necesitate, fiind importante din mai multe motive:

- ajută la îmbunătățirea forței și a rezistenței

- pot ajuta la ameliorarea fatigabilității legate de SM și la gestionarea spasticității

- ajută la gestionarea multor simptome ale SM

- îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară

- sunt un factor în stabilizarea stării de spirit.

Cu indicații de la un specialist în recuperarea pentru SM, un program bun de exerciții fizice poate ajuta la dezvoltarea potențialului maxim al mușchilor, oaselor și respirației, pentru a evita complicațiile secundare și pentru a beneficia de sănătate și bunăstare.

Programul "Rezistență, pace și cadență" presupune asigurarea de servicii de recuperare pe parcursul a 6 luni, în clinici specializate de neurorecuperare din București sau din țară (sau la furnizori de servicii de recuperare).

Buget: 500EUR/beneficiar

Beneficiarii sunt:

- 10 persoane cu SM, forma progresivă sau recurent-remisivă

- membri APAN Romania

Detalii la info@afectiuni-neurodegenerative.ro