Rezistență, pace și cadență! Program de recuperare în scleroza multiplă (SM)

Scleroza multiplă (SM) este o afecțiune complexă, cronică, incertă, care implică acumularea de dizabilități, limitări în muncă și viața socială și are nevoie de o abordare mai cuprinzătoare pentruîngrijire și în special pentru neuroreabilitare, ceea ce depășește constant puterea financiară a familiei (statul limitându-se la 10 sedințe de recuperare / 6 luni).

Menținerea unui stil de viață sănătos înseamnă recunoașterea modului în care boala afectează persoanele cu SM și asumarea unor alegeri potrivite pentru viața lor dar și a celor din jur.

Exercițiile regulate (de recuperare sau menținere a musculaturii) sunt o necesitate, fiind importante din mai multe motive:

- ajută la îmbunătățirea forței și a rezistenței

- pot ajuta la ameliorarea fatigabilității legate de SM și la gestionarea spasticității

- ajută la gestionarea multor simptome ale SM

- îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară

- sunt un factor în stabilizarea stării de spirit.

Cu indicații de la un specialist în recuperarea pentru SM, un program bun de exerciții fizice poate ajuta la dezvoltarea potențialului maxim al mușchilor, oaselor și respirației, pentru a evita complicațiile secundare și pentru a beneficia de sănătate și bunăstare.

Programul "Rezistență, pace și cadență" presupune asigurarea de servicii de recuperare pe parcursul a 6 luni, în clinici specializate de neurorecuperare din București sau din țară (sau la furnizori de servicii de recuperare).

Buget: 500EUR/beneficiar

Beneficiarii sunt:

- 10 persoane cu SM, forma progresivă sau recurent-remisivă

- membri APAN Romania

Detalii la info@afectiuni-neurodegenerative.ro

[ Show more ]
Supporters:

1

Donations:

59

Raised:

6,289 RON

Fundraising events

Benefiting:: Rezistență, pace și cadență! Program de recuperare în scleroza multiplă (SM)

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București. 

185 RON

Raised:

1

Supporters:
4 Donations

Benefiting:: Rezistență, pace și cadență! Program de recuperare în scleroza multiplă (SM)

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

6,104 RON

Raised:

3

Supporters:
55 Donations

Fundraising pages

Donez zi de naștere

Urmeaza cea mai fericita si mult asteptata perioada din an pentru multi dintre noi, la mine fiind un pachet minunat de Sf Andrei si 5 dec, ziua mea de

2,000 RON Target
1,845 RON Raised
21 Donations
92.25% Complete

Donez zi de naștere

Cea mai așteptată lună sosește! Luna faptelor bune, luna când dăruim mai mult comparat cu restul anului.  Luna când dăruim din timpul nostr

1,000 RON Target
1,374 RON Raised
15 Donations
100% Complete

10km pentru 10 tineri cu SM

Anul acesta a fost mai slab din punt de vedere al antrenamentelor, așa că voi alerga doar 10 km în weekend-ul care vine, la Maraton București! Tot

500 RON Target
185 RON Raised
4 Donations
37% Complete

Donez zi de naștere!

Așa cum v-am obișnuit de câțiva ani, am obiceiul (bun, zic eu) de a-mi dona ziua de naștere! Anul acesta, pe 14 octombrie, voi alerga la Maratonu

1,000 RON Target
2,885 RON Raised
19 Donations
100% Complete